Doe je gasketel weg om verbruik verwarming verlagen

Het is de laatste tijd af en toe niet meer aan te zien wanneer je gaat kijken naar de energierekening die aan het einde van de maand binnenkomt. Het gaat de laatste tijd namelijk alleen maar omhoog en daardoor kan het lastig zijn om deze rekeningen altijd op tijd te betalen. Een van de zaken die je kunt doen om op deze manier geld te besparen is om wanneer je een gasketel hebt deze weg te doen voor een cv-ketel. Deze ketels zijn namelijk beter in het verband van verbruik en op deze manier kan je verbruik verwarming verlagen. Naast deze mogelijkheid zijn er ook nog andere manieren om het te verlagen of goedkoper te maken. 

Wat moet je niet doen?

Wanneer je merkt dat het niet goed gaat met de energierekening en je van plan bent om actie te ondernemen om op deze manier aan het einde van de maand minder kwijt te zijn? Dan is het een goed idee om te bekijken wat je niet moet doen wanneer je verbruik verwarming verlagen wilt gaan doen. Zo moet je bijvoorbeeld niet beginnen met het nemen van een open haard. Een open haard is namelijk erg gezellig, alleen je hebt er niets aan wanneer je het warm in huis wilt krijgen. Dit komt omdat deze warmtebron niet genoeg warmte kan creƫren en kan verspreiden door je woning.

Doe je thermostaat lager!

Een manier die erg helpt bij verbruik verwarming verlagen is om de thermostaat in je woning een of twee graden naar beneden te doen. Dit lijkt in het begin niet veel, maar dit merk je wel zeker aan het einde van de maand als je de rekening binnen krijgt. Bovendien merk je het in de meeste gevallen niet eens wanneer je een goede trui aan hebt!