Loodkorrels zijn erg handig!

ballastproducten-logo

Lood is een bekend metaal en het komt dan ook voor in allerlei verschillende vormen. Dat kan dan ook best wel handig zijn, want doordat het zo makkelijk te vormen is, is het ook nog eens makkelijk te gebruiken. Veel mensen denken bij een stuk metaal dan aan een grote plaat die zwaar is of aan een groot blok, maar lood komt ook voor in de vorm van loodkorrels. Dit zijn dan ook letterlijk kleine balletjes van lood die jij voor verschillende dingen kunnen gebruiken. Daarom is het ook goed om te kijken of deze korrels van pas kunnen komen voor jou. Ze worden dan ook nog eens geleverd in een handige zak dus dat maakt het dan ook alleen maar beter om te gebruiken.

ballastproducten-foto

Waarom?

Het klinkt misschien gek waarom jij korrels van lood zou kunnen gebruiken, maar je kunt het gebruiken voor meer dingen dan je denkt. Deze korrels kun jij bijvoorbeeld gebruiken om te gaan smelten in een oven. Doordat het wat kleinere korrels zijn, zijn ze ook makkelijker om in een oven te smelten. Verder kun jij het gebruiken om eigen gewichten te maken. Je kunt namelijk kokers vullen met loodkorrels en dan heb je eigen gewichten die je kunt gebruiken als ballast. Deze korrels kunnen dus zeker nog wel eens van pas komen.

Lood

Nu vraag jij je waarschijnlijk af waarom je voor lood moet kiezen en waarom er niet voor gekozen voor andere metalen. Hoewel ijzer goedkoper kan zijn is het toch beter om lood te gebruiken. Het is namelijk zo dat lood iets heeft wat ijzer en andere metalen niet heeft. Dat is een hoge dichtheid. Dat maakt een zak loodkorrels met hetzelfde hoeveelheid ijzerkorrels een stuk zwaarder. Daarom gebruik je ook lood tijdens het vissen en geen ander metaal. Mocht jij dus twijfelen tussen lood en een ander metaal dan is het nu wel duidelijk waarom jij hiervoor kiest.

Zak

Als jij korrels van lood gaat bestellen dan krijg jij deze in een zak en het is geen plastic zak die je ook krijgt wanneer je potgrond koopt. Het is een zak van leer en dat is veel beter. Leer gaat namelijk veel langer mee dan plastic. Dat maakt het dan ook zo fijn als je loodkorrels gaat kopen. Mocht je dan ook genoeg korrels hebben gebruikt dan kan de zak weer makkelijk dicht worden gemaakt. Maak daar dan ook zeker gebruik van.