Individual hatha yoga instructor training Parivrtta Anjaneyasana crescent lunge on knee prayer hands modern by Asian lady trainer.

Zoals de meeste mensen weten zijn yoga en pilates erg goed voor je gezondheid, niet rek je alleen je spieren op, maar word je er ook rustiger van. Er zijn veel sportscholen die lessen hierin bieden, maar als je een sportschool wilt met de juiste begeleiding is het erg aangeraden om even te kijken bij een sportschool zoals all about you gym. Sporten zoals in dit geval yoga of pilates, zorgen voor veel lichamelijke rust en het sterker worden van je spieren. Het wordt aangeraden om even te kijken bij Yoga Den Haag, pilates Den Haag.

Waarom doen we aan yoga?

Yoga is niet alleen een sport, maar volgens experts is het net zoals karate een soort stijl van leven. Zo is volgens een schreurs (een sport expert) Naast het uitvoeren van de poses, een volledige leefstijl. “yoga is namelijke een filosofie uit midden India’’ yoga is namelijk een filosofie en bestaat uit verschillende onderdelen zoals meditatie. Er zijn veel verschillende redenen waarom wij, hier in Nederland, aan yoga doen. Namelijk naast het flexibeler maken van pezen, gewrichten en spieren, doen mensen het dus ook om rustiger te worden in het hoofd en in hun lichaam. Dit is een van de redenen waarom mensen die veel stress hebben bijna zo goed als altijd het advies krijgen om Yoga te gaan doen, soms zelfs door hun eigen dokter. Het is tijdens yoga belangrijk dat je maar op een ding focust waardoor je ook meer rust in het hoofd krijgt.

De voordelen van yoga/pilates

Een van de grootste onderdelen van yoga en pilates is rust, rust in het hoofd is ook een van de eerst voordelen van het doen van yoga. Verder wordt je flexiberder wat erg handig is bij de productie van lijmstof in de botten, helpt het je met je spieren door middel van ze beter te laten doorbloeden waardoor je minder afvalstoffen in je spieren krijgt en het zorgt ook voor betere gewrichten door meer aanmaak van kraakbeen. Met de inspanning die we tegenwoordig leveren, constante stress en zelf het voorkomen van burn-outs, is yoga en een beetje pilates dus de oplossing. Verder zorgt yoga ook nog voor sterkere spieren omdat je langere in bepaalde posities zit/staat waardoor je je core traint (buikspieren). Veel mensen weten namelijk niet dat goed getrainde buikspieren helpen met veel andere krachtoefeningen, zoals calisthenics waarbij buikspieren je helpen met de balans van je lichaam.