Gelijksluitende cilindersloten

Bent u op zoek naar gelijksluitende cilindersloten? Deze zijn eenvoudig online te bestellen. Een gelijksluitende set cilindersloten zijn bedienbaar met één en dezelfde sleutel. Erg handig, want zo hoeft u niet met een bos sleutels rond te lopen. Wilt u voor de voordeur, achterdeur én schuurdeur dezelfde sleutel gebruiken dan koopt u een set gelijksluitende cilindersloten. 

Cilindersloten opmeten
Bij het bestellen van gelijksluitende cilindersloten dient u als eerste de maten van de cilindersloten te weten. De lengte van het slot is afhankelijk van de deurdikte. Hoe dikker een deur, hoe langer het cilinderslot is. Haal het cilinderslot uit uw deur en meet de cilinder op. Dit doet u door de cilinder vanaf de bevestingsbout aan beide zijden op te meten. De standaard lengte van cilindersloten is 60mm, dit wil zeggen 30 mm aan de ene zijde en 30mm aan de andere zijde 

Cilindersloten kwaliteiten
Er zijn verschillende kwaliteiten in cilindersloten. U heeft keuze uit wel of geen keurmerk waarbij het verstandig is om voor cilindersloten met SKG-keurmerk te kiezen, zeker voor buitendeuren. SKG2 cilindersloten zijn bestand tegen de inbraakmethode waarbij de cilinder wordt uitgeboord en SKG3 cilindersloten zijn daarnaast ook bestand tegen de inbraakmethode kerntrekken.

Vindt u het lastig om te kiezen? Haverkampshop.nl biedt een mooi overzicht met de diverse kwaliteiten cilindersloten waarbij u kunt kiezen uit knopcilinders, dubbele cilinders en halve cilinders.